* Döneri için:
o 2 tavuk göğsü
o 2 çorba k. salça
o 3 çorba k. yoğurt
o 1 soğan
o 1 demet maydanoz
o kekik,tuz,karabiber,kırmızı biber
o zeytinyağı
Üzeri için:
o 1 kase yoğurt
o 2 çorba k. salça
o 2 çorba k. tereyağı
o 2 biber
o 1 domates
o tuz, karabiber,kekik
o pide
Hazırlanışı :
Önce gözleme hamurundan 4 beze ayırıp tırnak pide şeklinde pişirin. Döneri için bir gece önceden hazırlık yapmak gerekiyor. Tavuğun yarısını biftek şeklinde kesin. Diğer yarısını da kıyma haline getirin. Sosu için salça ve yoğurda karıştırın. Tuz,karabiber ekleyin. Kıymanın içine soğanı rendeleyin ve maydanozu kıyın. Tavuk bifteklerinin arasına
önce sostan sürün daha sonra kıymadan koyun. Böylece üst üste tüm malzemeyi koyun. Streç filmle iyice sarıp buzluğa kaldırın. Ertesi gün kesilebilecek kadar yumuşayınca keskin bir bıçakla incecik kesip teflon tavada pişirin. Tırnak pideleri küp küp kesip servis tabağının altına serin.Üzerine tavuk döneri koyun. Tabağın etrafına yoğurdu dökün. Tavukların üzerine sotelenmiş biber ve domatesleri koyun. Domates sosu ve ardından da tereyağını üzerine döküp sıcak servis yapın.