o 4 adet kuzu incik
o 1 soğan
o 2 havuç
o 1 çorba k.salça
o defne yaprağı
o tane karabiber
o sıvıyağ
o tuz
o su
Bezelye için:
o yarım kg.bezelye
o 1 soğan
o 2 çorba k.beyaz peynir
o 2 çorba k.tereyağı
o tuz
o karabiber
o kurutulmuş ekmek
Hazırlanışı :
Önce incikleri tavada bir iki dakika kızartın. Diğer tarafta düdüklü tencerenize sıvıyağ koyun. Sırayla önce soğanları,daha sonra havuçları soteliyin.Üzerine etleri ilave edin.Salçayı,defne yaprağını,karabiber,tuzu ve suyu ilave edip lokum gibi olana kadar pişirelim. Bu arada püresi için konserve bezelyeyi,soğan,beyaz peynir ilave ederek püre yapalım.
Daha sonra tereyağını eritip bu karışımı içine ilave edelim. İçine nane,tuz ekleyelim. Kıvamını kurutulmuş ekmek
veya galeta unu ile ayarlayalım. Püreyi servis tabağına alalım.
Üzerine pişen etlerimizi sosu ile birlikte dökelim. Sıcak servis
yapalım.