Malzeme :



o 250 gr. kuzu eti
o 250 gr. tavuk kanadı
o 200 gr. böbrek
o 300 gr. kıyma
o 50 gr. kuyruk yağı
o 2 çorba k. yeşil fıstık
o tuz, karabiber
o Garnitürü için:
o soğan
o sarımsak
o domates
o biber
o lavaş
o közlenmiş patlıcan
o közlenmiş kırmızı biber
o 1 kase kuyruk yağı


Hazırlanışı :

Kuzu etini aralarına kuyruk yağından takarak şişe dizin. Tavuk kanatlarını tuz,kekik ve sıvıyağ ile terbiye yapıp şişe dizin. Böbreklerin içine birer parça kuyruk yağ koyarak şişe dizin. Kıymanın içine kuyruk yağını bıçakla kıyarak ilave edin.

Tuz ve fıstık ekleyerek top köfteler yapıp şişe dizin. Kalan şişlere domatesleri sarımsakları, elma dilimi soğanları, biberleri ayrı ayrı dizin ve hepsini ızgarada pişirin. Diğer tarafta lavaşları ısıtın ve servis tabağının altına alın. Kenarına közlenmiş patlıcan ve biber karışımından koyun. Kenarlarına tüm şişleri çekin. Daha sonra maydanoz dalları ile servis yapın.