Malzeme :



o 5 su b. un
o yarım p. yaşmaya
o su,tuz
o Sosu için:
o 400 gr kuşbaşı et
o 3 biber
o 1 domates5 dal yeşil soğan
o

1 tutam maydanoz
o 1 çorba k. salça
o sıvıyağ
o tuz, karabiber


Hazırlanışı :

Önce unun ortasına yaşmayayı alın.Ortasına ılık su koyarak mayayı ezin. Daha sonra su ve tuz ilave ederek yumuşak bir
hamur hazırlayıp mayalanmaya bırakın. Bu arada iç harcı için
kuşbaşı eti minik minik doğrayın.İçine küp doğranmış domatesi biberi,yeşil soğan ,maydanoz ve salçayı ekleyin.En son tuz,baharat ve çok az sıvı yağ ilave edelim.

Hamurumuz mayalandıktan sonra ister dikdörtgen istersek de yuvarlak açıp iç harcı paylaştıralım.Kenarlarını kıvırarak pide şekli verelim. Fırının en yüksek ısısında alt üst kızarana kadar pişirelim. Daha sonra kenarlarına tereyağ veya sıvıyağ sürerek dilimleyip sıcak servis yapalım.
.