Malzeme :

* 4 adet kuzu incik
* 1 soğan
* 2 havuç
* 1 çorba kaşığı salça
* defne yaprağı
* tane karabiber
* sıvıyağ
* tuz
* su
* bezelye püresi için:
* yarım kg bezelye
* 1 soğan
* 2 çorba kaşığı beyaz peynir
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* tuz
* karabiber
* kurutulmuş ekmek


Hazırlanışı :

Önce incikleri tavada bir iki dakika kızartın. Diğer tarafta
düdüklü tencerenize sıvıyağ koyun. Sırayla önce soğanları,
daha sonra havuçları soteliyin. Üzerine etleri ilave edin. Sal-çayı, defne yaprağını, karabiber, tuzu ve suyu ilave edip lo-kum gibi olana kadar pişirelim. Bu arada püresi için kon-serve bezelyeyi, soğan, beyaz peynir ilave ederek püre ya-palım. Daha sonra tereyağını eritip bu karışımı içine ilave edelim. İçine nane, tuz ekleyelim. Kıvamını kurutulmuş ek-mek veya galeta unu ile ayarlayalım. Püreyi servis tabağına alalım.Üzerine pişen etlerimizi sosu ile birlikte dökelim. Sıcak servis yapalım.