![]() |
Mis Gibi Kokan Bir İncik Malzeme : * 4 adet kuzu incik * 1 soğan * 2 havuç * 1 çorba kaşığı salça * defne yaprağı * tane karabiber * sıvıyağ * tuz * su * bezelye püresi için: * yarım kg bezelye * 1 soğan * 2 çorba kaşığı beyaz peynir * 2 çorba kaşığı tereyağı * tuz * karabiber * kurutulmuş ekmek Hazırlanışı : Önce incikleri tavada bir iki dakika kızartın. Diğer tarafta düdüklü tencerenize sıvıyağ koyun. Sırayla önce soğanları, daha sonra havuçları soteliyin. Üzerine etleri ilave edin. Sal-çayı, defne yaprağını, karabiber, tuzu ve suyu ilave edip lo-kum gibi olana kadar pişirelim. Bu arada püresi için kon-serve bezelyeyi, soğan, beyaz peynir ilave ederek püre ya-palım. Daha sonra tereyağını eritip bu karışımı içine ilave edelim. İçine nane, tuz ekleyelim. Kıvamını kurutulmuş ek-mek veya galeta unu ile ayarlayalım. Püreyi servis tabağına alalım.Üzerine pişen etlerimizi sosu ile birlikte dökelim. Sıcak servis yapalım. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:15 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük