Malzeme :



o 250 gr. kuzu eti
o 1 soğan
o 1 havuç
o yarım kg. bamya
o zeytinyağı
o tuz, karabiber
o su
o Terbiyesi için:
o yarım limon
o 1 ymurta sarısı
o su


Hazırlanışı :

Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine 250 gr.kuşbaşı eti alın ve kavurun.Soğanı yemeklik kesin ve tencereye ekleyin.1 adet havucu küp şeklinde kesin ve tencereye alın. Üzerine yarım kg.bamya ekleyin. Üzerine tuz,karabiber ve sıcak su ekleyerek yemeğinizi pişirin.

Terbiyei için karıştırma kabına yarım adet limonun suyu,1 adet yumurta sarısı ve biraz soğuk su daha sonra sıcak su ilave ederek kıvamı bağlayın.Terbiyeyi tenceraya ekleyip pişirmeye devam edin.Yemeğiniz daha sonra servis tabağın alın.