* 3 dilim somon
* 1 kırmızı biber
* 1 sarı biber
* 2 domates
* brokoli
Püresi için:
* 6 patates
* 1 çay krema
* tuz,karabiber
Garnitürü için:
* 1 su b.krema
* yarım limon kabuğu rendesi
* yarım limon suyu
* 50 gr.mihaliç peyniri
* tuz,karabiber
Üzeri için:
1 limon
dereotu
Hazırlanışı :
Patatesleri haşlayıp ezin ve içine bir çay bardağı kremayı ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Fırına girecek kabınızın kenarlarını şanti torbası ile sıkın. Bu arada somon dilimlerini tavada alt üst yarı kıvamda pişirin. Pürenin ortasına balığı alıp fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu arada sosu için kremayı tavaya alıp kaynatın. İçine limon suyu ve kabuğunun rendesini ve peyniri ekleyin. Baharatlarını ekleyip koyulaşana kadar pişirin.
Fırından çıkan balığın üzerine bu nefis sosu dökün. Kenarlarına sotelenmiş biber,domates ve brokoliyi koyarak süsleyin. Yine üzerini taze baharatlarla ve limon dilimleri ile zenginleştirebilirsiniz. Yağ açısından zengin bir balık olan somonu doktorlar da tavsiye ediyor.