* yarım kg gerdan eti
* 2 su b. nohut
* 2 su b. kuru fasulye
* 1 su b. buğday
* 2 çorba k. salça
* 1 çorba k. biber salçası
* 2 soğan
* 2 diş sarımsak2 biber
* 2 domates
* zeytinyağı
* tuz
Hazırlanışı :
Gerdan etini önceden yarı kıvamda haşlayalım ve suyunu bir kenara ayıralım. Güvecin içine biraz zeytinyağı alalım. Soğan ve sarımsakları soteleyelim. Haşlanmış etleri güvecin dibine yerleştirelim.Salçaları ekleyelim.Üzerine önce haşlanmış buğdayları daha sonra haşlanmış nohut ve fasulyeleri koyalım.
Daha sonra biber ve domatesleri doğrayarak ilave edelim. Tuzunu ayarlayıp üzerine sıcak su ekleyerek ağzını kapatalım. İstersek ocak üzerinde kısık ateşte istersek fırında pişirebiliriz. Nefis bir güveç. Yanında pilavla güzel bir sofra kurabilirsiniz.