* 3 su b.ince bulgur
* 2 patates
* 1 yumurta
* aldığı kadar un
* 1 su b.su
* tuz,karabiber
* kırmızı biber
* kimyon
Kebap için:
* 350 gr.kuzu eti
* 1 kase mantar
* 2 domates
* 3 biber
* 1 soğan
* 4 diş sarımsak
* 2 sap yeşil soğan
* 1 çorba k.biber salçası
Hazırlanışı :
1 su b. su ile ıslatılmış ve demlendirilmiş bulgur karıştırma kabına alınır. Üzerine haşlanmış ve ezilmiş patates, yumurta ve alabildiği kadar un ile yoğurulur. Harcın tuzu va baharatı ayarlanır ve üzeri streç film ile kapatılarak 15 dk. buzdolabında bekeltilir. Bu sırada kebabı için tavaya sıvı yağ alınır. Üzerine doğranmış kuzu eti alınarak bir süre sotelenir. Daha sonra üzerine doğranmış mantar, biber, soğan, sarımsak ve salça eklenerek sotelenir.
Buzdolabında bekletilen bulgurlu harca çanak şekli vermek için; küçük bir kasenin içi streç film ile kaplanır. Daha sonra streç film el ile ıslatılır. Harçtan limon büyüklüğünde koparılıp yine el ıslatılarak streç filmin üzeri kaplanır. İyice sıvandıktan sonra streç film kaseden ayrılır. Tüm harç için aynı işlem gerçekleştirilir. Hazırlanan çanaklar yağda kızartılarak havlu kağıt yardımı ile yağı süzdürüldükten sonra servis tabağına alınır. Çanakların içi hazırlanmış olan etli harçtan konularak servis yapılır. İçli köfte tadında sunumu farklı bir lezzet...