Malzeme :

* 6 patates
* 1 su b. yoğurt
* 3 çorba k. un
* 3 yumurta
* 1 p. kabartma tozu
* 2 çorba k. tereyağı
* 2 çorba k. sıvıyağ
* tuz,karabiber,pulbiber

Üzeri için:

* 200 gr kıyma
* 1 kase yoğurt
* 2 diş sarımsak
* 1 çorba k. tereyağı
* toz kırmızı biber


Hazırlanışı :

Patatesleri rendenin salys kesen bölüyle rendeleyin.Üzerine 1 su bardağı yoğurt,3 adet yumurta,3 çorba kaşığı un
kabartma tozu,tereyağıisıvıyağ,tuz,karabiber ve pulbiber ilave ederek hapsini karıştırın.Fırın kabına karışımı boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin.Üzeri için ise 200 gr kıymayı kavurun.

Fırında patates mantısını çıkartın ve üzerine kıymayı alın.Kıymanın üzerine 1 kase çırpılmış yoğurdu ilave edin.Tavada 1 çorba kaşığı tereyağını ve toz kırmızı biberi eritin.Yoğurdun üzerine tereyağını ilave ederek servis edin.