* yarım kuzu but
* 4 patates
* 3 soğan
* 5 domates
* 7 yeşil biber
* 1 baş sarımsak
* tuz
* tane karabiber
* sıvıyağ
Hazırlanışı :
Kuzu butunu iri parçalar halinde kestirin. Bu parçaları üzerine su ilave ederek haşlayın. Daha sonra güvecin altına irice doğranmış kuru soğanları,sarımsakları yerleştirin.Üzerine yarı kıvamda pişmiş etleri de yerleştirin. Üzerine sadece ortadan ikiye kesilmiş patatesleri de ekleyin. En son üzerine yine irice kesilmiş domatesleri ve biberleri yerleştirin. Tuzunu ,karabiberini ve biraz da sıvıyağ ekleyin.Üzerini önce yağlı kağıt ile daha sonra da aliminyum folyo ile kapatıp 180 derecelik fırında en az 1 saat pişmeye bırakın. Tamamen kendi suyu ile pişeceği için nefis bir güveç olacaktır.