* 1 kg. dana nuar
* 1 kuru soğan
* 3 diş sarımsak
* tuz, karabiber
* defne yaprağı
* taze kekik
* biberiye
Panelemek için:
* 2 su b. tarhana
* 1 yumurta beyazı
* yarım çay b. su
Beğendisi için:
* 1 kg. patlıvan
* 3 çorba k. tereyağı
* 2 çorba k. un
* 4 su b. süt
* 250 gr. kaymak
* taze muskat
Servis için:
250 gr. kurutulmuş domates
50 ml. krema
semiz otu
roka
Hazırlanışı :
1 kg.dana nuarı tencereye alın.Üzerine defne yaprağı,taze kekik,biberi ekleyin.Üzerine su ekleyerk eti nuarı pişirin.
Nuar piştiktan sonra 1 parmak genişliğinde kesin.Eti panelemek için 1 yumurta beyazına biraz su ekleyip karıştırın.
Kestiğiniz nuarı ilk öce yumurta beyazına daha sonra tarhana bulayıp tavada kızarın.Beğendisi için ise patlıcanları közleyin.Közlendikten sonra ezin.Tencereye unu ve tereyağını ilave edip unu kavurun.Üzerine patlıcanları ekleyin.
Üzerine süt kaymak ve muskat ilave edip karıştırarak bir beğendi hazırlayın.Servis için ise 250 gr kurutulmuş domatesi haşlayın.Semiz otunu ve rokayı taavay alın.Üzerine krema ilave edip 3 dakika soteleyin.Servis tabağına beğendiyi alın.Kenarlarına kurutulmuş ve haşlanmış domatesi dizin.Beğendinin üzerine nuar etleri yerleştirin.
Üzerine krema ile sotelenmiş roka ve semizotunu ilave edip servis edin.