Malzemeler :

* 300 gr. kuzu gerdan
* 1 baş soğan
* 5 diş sarımsak
* 4 patlıcan
* 4 domates
* 5 biber
* 1 çorba k. biber salçası
* 1 tutam taze kekik
* tane karabiber
* zeytinyağı
* tuz


Hazırlanışı :

Patlıcanı halka olarak kesin.Soğanı iri oalrak kesin.Domatesi ve biberi iri olarak kesin.Güvecin alt zeminine 300 gr.kuzu gerdanı alın.Üzerine bütün sarımsakları ve soğanları ekleyin.Üzerine biberleri,patlıcanları,domatesi,salçayı,1 tutam taze kekiği ilave edin.Üzerine sıvıyağ,tuz ve tane karabiber ilave edin.

Güvecin hamurlu kapak kısmı için bir kapta un,su ve tuz ile bir hamur yapın.Hamuru merdane ile açın.Güvecin kapağını hamur ile kapatın.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.