* 4 kabak
* 1 çay b. ince bulgur
* 1 kuru soğan
* 200 gr kıyma
* nane,karabiber,tuz
* sıvıyağ,su
Sosu için:
* 2 domates
* 1 çorba k. salça
* taze kekik
* 1 çorba k.tereyağı
* sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı :
Dolmanın ilk olarak iç harcı hazırlanır. Bunun için; karıştırma kabına 1 çay b. ince bulgur, ince doğranmış soğan, kıyma, tuz ve baharatlar alınarak karıştırılır. Daha sonra kabaklar soyulduktan sonra ikiye ayrılarak ortası çıkarılır. İçerisine hazırlanan harç doldurularak tencereye dizilir. Üzerine biraz su verilerek pişirilir.
Diğer taraftan sosu hazırlanır. Bunun için; 1 çorba k. salça tereyağında kavrulur. Üzerine rendelenmiş domates eklenir. Tuzu ve baharatı ayarlanarak pişirilir. Dolmalar pişince halka halka kesilerek servis tabağına dizilir. Üzerine domates sos ve sarımsaklı yoğurt gezdirilerek servis yapılır.