Malzemeler :

* 1 somon
* 2 kuru soğan
* 4 diş sarımsak
* 5 domates
* 3 yeşil biber
* biberiye
* 1 patlıcan
* 1 çay b. zeytinyağı
* 2 çorba k. domates salçası
* 2 çorba k. biber salçası
* 2 su b. su
* tuz


Hazırlanışı :

1 adet somonu tavada az yağda arkalı önlü pişirin.Başka bir tavada piyaz doğranmış olan soğanları alıp soteleyin.Üzerine sarımsakları alın.Üzerine 1 çimdik toz şeker ilave edin.üzerine biberiye ekleyin.Biber ve domates salçasını ilave edin.Üzerine az miktarda su ilave edip ocaktan alın.

Güvecin alt zeminine somanları alın.Üzerine salçalı sostan dökün.Üzerine biberleri,mantarları,patlıcanları ilave edin.Üzerine halka kesilmiş domatesi ilave edin.Üzerine zeytinyağı ekleyin.Tuz ve karabiber ilave edip pişirin.