* 1 adet karnabahar
Üzeri için:
* 100 gr. tavuk eti
* 1 soğan
* 3 diş sarımsak
* 1 havuç
* tuz, karabiber
* zeytinyağı
Beşamel sos için:
* 2 çorba k. un
* 3 su b. süt
* zeytinyağı,
* tuz,karabiber
* muskat
Üzeri için:
* rende kaşar
Hazırlanışı :
llk olarak karnabaharları çiçek çiçek ayırarak haşlayın. Diğer taraftan üzeri için tavuklu harcı hazırlayın. Bunun için soğanı ince doğrayın sıvıyağda sotelenmeye alın. Üzerine küp doğranmış havucu da ekleyerek kavurun. Biraz kavrulduktan sonra küp doğranmış tavuk etini de ekleyerek tuzunu ve baharatını ayarlayın.
Beşamel sos için unu sıvıyağ ile kavurun. Biraz kavrulduktan sonra üzerine soğuk sütü ekleyin. Koyulaşınca muskatını ve karabiberini ekleyin.
Harç ve beşamel sos hazırlanınca pişen karnabaharlar fırın kabının altına yayılır. Üzerine biraz tuz gezdirilir. Daha sonra ilk olarak tavuklu harç, sonra beşamel sos üzerine yayılır. En son kaşar peyniri rendesi serpilir ve 180 dercelik fırında pişmeye bırakılır.