* 2 tavuk budu
* 1 soğan
* 1 kase mantar
* 1 kırmız biber
* 3 diş sarımsak
Sosu için:
* 2 domates
* 1 turam fesleğen
* sarımsak
* zeytinyağı
* tuz ,karabiber
Garnitürü için:
* 1 patlıcan
* 2 kabak
* tuz,karabiber
Hazırlanışı :
Soğanı yemeklik doğrayarak sıvıyağda sotelenmeye alın. Üzerine ince kıyılmış mantarları da ekleyerek sotelemeye devam edin. Daha sonra biberleri de incecik doğrayarak ekleyin. Tuzunu ve baharatını ayarlayarak pişmeye bırakın.
Diğer tarafta sosunu hazırlayın. Bunun için tavaya sıvıyağı alın. Üzerine rendelenmiş domates ve sarımsağı ekleyin. Sos kaynamaya başlayınca ince doğranmış fesleğeni de ekleyerek pişmeye bırakın.
İç harç pişince kemiğinden sıyrılmış tavuk budunun üzerine harcı yayın ve sarın. İğne iplikle dikin. Üzerine sıvıyağ sürerek 190 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Tavuk pişerken garnitürü için patlıcan ve kabağı buharda pişirerek ya da haşlayarak hazırlayın. Tavuk pişince servis tabağına alın. Yanında garnitürü ve sosu ile servis yapın.