* 4 kereviz
* 2 soğan
* 4 çorba k. pirinç
* 1 çorba k. dolmalık fıstık
* 1 çorba k. kuş üzümü
* dere otu
* maydanoz
* zeytinyağı
* tuz, karabiber
* toz şeker
* su
Hazırlanışı :
Dolma için için tencereye dolmalık fıstığı alın.Dolmalık fıstığı sıvıyağda kavurun. Üzerine yemelik kesilmiş soğanı ilave edip kavurmaya devam edin.Daha sonra 4 çorba kaşığı pirinci ilave edip kavurmaya devam edin.Üzerine kuş üzümü ilave edin.Tuz,karabiber ,yenibahar ilave edin. Pirincin üzerine sıcak su ilave edip pilavı pişirin. Maydanozu ve dereotunu ince olarak kesin.Pilavı ocaktan aldıktan sonra pilavın içine maydanoz ve dereotu ilave edip karıştırın.
Kaba su alın.Kerevizlerin kabuklarını soyun.Bütün olarak kerevizleri suyun içne alın. Üzerine limon suyu sıkın.Kerevizleri suyun içinde bekletin. Kerevizlerin içlerini boşaltın.Kerevizlerin içine iç pilav ile doldurun. Pilavın üzerine 1 dilim limon ekleyin.Kervizi asma yaprağı ile kaplayın.Daha sonra asma yapraklı kerevizi yağlı kağıt ile kaplayı.Kerevizleri tencereye dizin. Kerevizlerin üzerine zeytinyağı,sıcak su,1 tatlı kaşığı tuz ve 2 çorba kaşığı toz şeker ilave edip kerevizi pişirin.