* 300 gr.tavuk eti
* 500 gr.mantar
* 1 soğan
* 4 diş sarımsak
* 2 biber
* 2 domates
* 500 gr.lazanya
* kekik
* tuz,karabiber
* sıvıyağ
Beşamel sos için:
* 3 su b.süt
* 2 çorba k.un
* sıvıyağ
* tuz,karabiber
* muskat
Üzeri için:
* kaşar peyniri
Hazırlanışı :
Lazanyanın iç harcı için tavaya doğranmış soğanları alarak sotelemeye başlayın. Üzerine tavukları da ekleyerek kavurun. Bir süre kavrulduktan sonra üzerine ince doğranmış mantarları ve biberleri de ekleyin. Mantarlar suyunu çekip yağa binince doğranmış domatesleri, tuz ve karabiberini ekleyin.
Lazanyaları haşlamak için tencereye suyu alın. Üzerine tuz ve sıvıyağ ekleyin. Lazanyaları kaynamasına yakın suyun içine
atın. İlk attığınızda yapışmamasına dikkat edin. Yarı kıvamda pişince lazanyaları tencereden soğuk suya alın. Şoklama
yaptıktan sonra süzgece alıp, süzdürün.
Beşamel sosu için tencereye sıvıyağı ve unu alıp kavurun. Biraz kavrulduktan sonra üzerine sütü ekleyin. Tuzunu, karabiberini ve muskatını ekleyip karıştırarak pişirin. Kıvamı akıcı olmalı, koyu olursa süt ile kıvamını açın.
Hazırlıklar tamam olunca fırın kabına lazanyalardan kabın altını kapatacak kadar dizin. Daha sonra üzerine hazırlanan
iç harçtan koyun üzerine beşamel sos gezdirin, kaşar peyniri rendesi de serptikten sonra tekrar lazanya dizin. Bütün
lazanyaları bu şekilde aralarına harç ve sos serperek kat kat dizin. Lazanya hazır olunca 180 derecede pişirin.