Malzemeler :

* 2 su b. yeşil mercimek
* 1 su b. erişte
* 1 soğan
* 150 gr. kıyma
* 1 çorba k. biber salçası
* 1 çorba k. domates salçası
* sarımsak
* tuz, karabiber
* su


Hazırlanışı :

2 su bardağı yeşil mercimeği üzerine sıcak su ilave edip 15 dakika bekletin ve sıcak suyun çıkmasını sağlayın.Sarımsağı ince olarak kesin.1 adet soğanı yemeklik kesin.Tencereey sıvıyağı alın.Tencereye soğanı ve sarımsağı ilave edip kavurun.Üzerine 100 gr.kıymayı ilave edip soğan ve kıymayı kavurmaya devam edin.Daha sonra üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ve biber salçası ilave edin ve kavurmaya devam edin.Üzerine yeşil mercimeği ilave edin.Üzerine sıcak su ilave edin.

İlk önce yeşil mercimek sosu ile kaynasın.Daha sonra 1 su bardağı erişte ilave edip pişirmeye devam edin.Daha sonra yemeğe tuz ilave edin.Servis tabağına yeşil mercimek yemeğini alın ve maydanoz ile servis edin.