* Kuru patlıcan
* kuru biber
* iç harcı için:
o 1 su b.pirinç
o 4 soğan
o 1 çorba k.biber salçası
o 1 çorba k.domates salçası
o reyhan
o maydanoz
o dereotu
o tuz
o karabiber
o sıvıyağ
o 1 çorba k.tane sumak
o su
Hazirlanisi :
Kuru patlıcan ve biberleri kaynar suda haşlayıp yumuşatın.Bu arada içi için sumak hariç tüm malzemeleri çiğden karıştırın. Kıvamı çok yoğun olursa biraz su ile yumuşatabilirsiniz.
Soğuyan patlıcan ve biberlerin içini çok tepeleme olmayacak şekilde doldurup tencereye dizin. Üzerine bir porselen tabak da kapatabilirsiniz.Üzerine az miktarda sıcak su sıvıyağ ve tuz ekleyerek pişmeye bırakın. Suyunu ara ara kontrol edin. Sumak tanelerini sıcak suya koyun. Dolmalar pişmeye yakın bu sumak suyunu da ekleyin.Bir taşım daha kaynatıp kapağını açmadan dinlenmeye bırakın.