* 500 grr.dana ciğeri
* 150 gr.kuyruk yağı
* arası için:
o soğan
o domates
o biber
* pilavı için:
o 2.5 su b.pirinç
o 3 patates
o 1 soğan
o 2 çorba k.domates saçlası
o 1 çorba k.biber püresi
o 1 çorba k.tereyağı
o sıvıyağ
tuz
o karabiber
o 1 su b.et suyu
* lavaşı için:
o 3 su b.un
o 1 p.kuru maya
o 1 tatlı k.tuz
o aldığı kadar ılık su
Hazirlanisi :
Ciğerleri küp doğrayın. Daha sonra ciğerleri şişe geçirin. Sırasıyla ciğer, soğan, biber ve domatesleri dizin.
Tepsiye alarak 250 derecede pişirin. Lavaşları için karıştırma kabına unu ve mayayı alın ve karıştırın. Tuzunu ekledikten sonra alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun.
Pilavı için ise tavaya sıvıyağı alın. Soğanları ve küp doğranmış patatesleri tavada kavurmaya alın. Biraz kavrulduktan sonra üzerine bulgur, biber püresi ve domates püresi ekleyerek biraz karıştırdıktan sonra üzerine et suyu ve pişirebilecek kadar su ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakın.
Lavaşlar, ciğer ve pilav pişince servis tabağına alarak servis yapın.