Malzemeler :

* 1 su b.ince bulgur
* 1,5 su b. irmik

İç harcı için:

* 300 gr. kıyma
* 1 çay b. ceviz
* 1 tutam taze kişniş
* 1 tutam maydanoz
* sıvıyağ
* tuz, karabiber
* köfte baharı




Hazırlanışı :

İlk önce içli köftenin bulgurunu ve irmiği bir kaba alın.Bulgurun üzerine sıcak su ilave edip demlendirin.1 adet soğanı yemeklik kesin.Tavaya sıvıyağ ilave edin.Üzerine 300 gr.kıymayı ilave edin.Kıymayı kavurun.Üzerine yemeklik kesilmiş olab soğanı ilave edin ve kavurmaya devam edin.Üzerine 1 tutam ince kesilmiş taze kişniş ve maydanoz ilave edin.Üzerine tuz ,karabiber ilave edin.


Karıştırma kabına demlenmiş irmiği ve bulguru ilave edin.Üzerine ılık su ilave edin.Üzerine tuz,karabiber,kimyon ilave edip karıştırın.Elinizle bulgurlu karışımı yuvarlak olarak çukur olarak açın.İçine kıymalı iç harcı ilave edin ve kapatın.
Tncereye sıcak su ilave edin.Sıcak suyun içine içli köfteleri ilave edin ve içli köfteleri haşlayın.Servis tabğına içli köftelleri ilave edin.Üzerine eritilmiş tereyağını ilave edin.Üzerine ince kesimiş maydanozu ilave edip servis edin.