* 4 su b.un
* 100 gr.margarin
* 100 gr.tereyağı
* 1 tatlı k.tuz
* 1 yumurta
iç harcı için:
* 1 tavuk göğsü
* 1 soğan
* 1 kase mantar
* 2 havuç
* 1 su b.bezelye
* kereviz sapı
* 1 çorba k.tereyağı
* sıvıyağ
* 50 gr.kaşar peyniri
* 1 su b.süt
* tuz, karabiber
Üzeri için:
* 1 yummurta sarısı
Hazırlanışı :
Hamuru için karıştırma kabına unu alın. Üzerine margarini ve tereyağını ekleyerek yoğurun. Daha sonra üzerine yumurtayı da kırarak iyice yoğurun. Hamur hazır olunca merdane yardımı ile açın. Açtığınız hamuru fırın kabının içini tamamen kaplayın.
Diğer tarafta iç kısmı için soğanları ince doğrayarak sıvıyağda kavurun. Daha sonra üzerine küp doğranmış tavuk etini de ekleyin. Tavuk iyice sotelenince üzerine tereyağını, havucu, ince doğranmış kereviz sapını ve mantarı ekleyin. Sebzeler kavrulunca üzerine unu ekleyin. Biraz kavrulunca üzerine önce bezelyeyi, daha sonra sütü ekleyin. Tuzunu ve
baharatını da ayarladıktan sonra bir taşım kaynatın. Kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alarak ilk sıcaklığı çıktıktan sonra fırın kabındaki hamurun içine alın. Üzerine kaşar peyniri rendesi serperek kalan hamuru açarak şeritler kesin. Baklava dilimi şeklinde yerleştirin. Kalan hamurları top yaparak üzerine yerleştirin. 200 derecede pişirin...