* 300 gr.kıyma
* 50 gr.iç yağ
* 3 çorba k.yeşil fıstık
* tuz
* 6 adet lavaş
Çeşnisi için:
* 5 közlenmiş kırmızı biber
* yeşil soğan
* taze sarımsak
* maydanoz
* zeytinyağı
* tuz, karabiber
* pulbiber
Hazırlanışı :
Kıymayı karıştırma kabına alın. Üzerine iç yağı ve fıstığı ekleyerek yoğurun. Hazır olan köfteyi şişlere takarak tavada kısık ateşte pişirin.
Diğer tarafta çeşnisi için közlenmiş kırmızı biberi, yeşil soğan, maydanoz ve taze sarımsağı incecik doğrayarak zeytinyağı tuz ve karabiber ile harmanlayın.
Lavaşları fırında ısıttıktan sonra üzerine çeşniden sürün. Daha sonra içine bir şiş koyarak sarın. Bol yeşillikli bir salata ile servis yapın.