* 3,5 su b. prinç
* 1 bütün tavuk
* 1 su bardağı badem
* 1 çorba k. tereyağı
* sıvıyağ
* tuz, karabiber
* tavuk suyu
Hamuru için:
* 2 yumurta
* 3 çorba k. yoğurt
* yarım çay b. sıvıyağ
* 1 çay k. kabartma tozu
* alabildiği kadar un
* tuz
Hazırlanışı :
Önce tencerenize sıvıyağ ve tereyağını alıp eritin. üzerine bademlerin bir kısmını alıp hafifçe kavurun. Yıkanmış pirinçleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinç de kavrulunca tavuksuyu ilave edin. Tuzunu da ekleyip pişmeye bırakın. Daha önceden haşladığınız tavukları didikleyip hazırlayın. Pilav pişince tavukları ve bolca karabiberi ekleyip dinlenmeye bırakın. Pilavı fırında pişireceğiniz tencerenin dibini katı yağ veya tereyağı ile iyece yağlayın. Kalan bademleri istediğiniz şekilde dibine yerleştirin.
Daha sonra sıra hamuru hazırlamaya geldi. Hamur için gerekli tüm malzemeleri karıştırma kasesine alın. Un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru tencerinizin dışına sarkacak şekilde açın. Yaglanmış ve bademle süslenmiş tencerenin içine açılmış hamuru yayın. Dinlenen pilavı içine boşaltın . Kenardan taşan hamurları
pilavın üzeri tamaman kapanacak şekilde kapatın. 180 derecelik fırında hamur iyice kızarana kadar pişirin.Servis tabağına pilavı ters çevirin. Bademli taraf böylece üste gelecek ve çok şık görünecektir. Misafir ağırlayacak bu pilav tam bir şölen yemeği...