* 300 gr.biftek
* 2 soğan
* 3 acı kırmızı biber
* 5,6 yeşil soğan
* mısırözü yağı
* tuz
* karabiber
* soya sosu
* 1 tutam maydanoz
Lavaşı için:
* 3 su b.un
* yarım p.yaş maya
* tuz
* su
Hazırlanışı :
Lavaşı için karıştırma kabına unu alın. Üzerine tuzu serptikten sonra karıştırın. Daha sonra ortasını açın içine mayayı koyarak biraz su ile eritin. Daha sonra alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun. Hazırladığınız hamuru 8 bezeye ayırarak tatlı tabağı büyüklüğünde açın.Tavada yağsız olarak pişirin.
Biftek etini incecik doğrayarak sıvıyağda yüksek ateşte pişirmeye alın. Yarı kıvamda pişip yağa binince üzerine piyaz doğranmış soğanları ve kırmızı biberleri ekleyin. Ocaktan almaya yakın üzerine doğranmış yeşil soğanları da ilave ederek birkaç dk. Pişiridkten sonra pişirdiğiniz lavaşlarla beraber servis yapın.