* 1 kg.kuzu gerdan
* 2 soğan
* 1 baş sarımsak
* 2 havuç
* 7 patates
* kuru patlıcan
* kuru biber
* 1 çorba k.domates salçası
* 1 çorba k.biber salçası
* sıvıyağ
* tuz
* tane karabiber
* su
* defne yaprağı
Hazırlanışı :
Eti sıvıyağla beraber güveçte kavurmaya başlayın. Et iyice kavrulunca üzerine iri doğranmış soğan, bütün sarımsak, havuç, defne yaprağı, domates ve biber salçasını ekleyerek kavurmaya devam edin. Kavrulunca üzerine (biraz sıcak suda bekeltilmiş) kurutulmuş patlıcan ve biberleri de ekleyin. Pişmesine yakın patatesleri de elma dilimi keserek ekleyin. Patatesler pişince ocaktan almaya yakın tuzunu da ekleyerek birkaç dakika daha pişirin. Bu nefis kış güvecini sıcak sıcak servis edin.