Keşkeği için:
* 3 su b.haşlanmış buğday
* 1 su b.yeşil mercimek
* 2 soğan
* 1 çorba k.tereyağı
* et suyu
* tuz, karabiber
Tavuğu için:
* 6 adet tavuk incik
* 1 kase arpacık soğan
* 2 defne yaprağı
* 2 diş sarımsak
* 1 çorba k.salça
* sıvıyağ
* su
* tuz
* tane karabiber
Hazırlanışı :
Tavuk bagetleri sıvıyağda yüksek ateşte kavurun. Bir süre kavrulunca üzerine arpacık soğan, tane karabiber, sarımsak ve defneyaprağını ekleyerek kavurmaya devam edin. İyice kavrulunca üzerine suyunu ekleyerek pişmeye bırakın.
Keşkek için tencereye tereyağı ve sıvıyağını alın. Üzerine soğanları doğrayarak kavurun. Daha sonra önceden haşlanmış buğdayı da üzerine ekleyerek karıştırın. Haşlanan buğdayın suyunu ara ara vererek varsa tokmak yardımı ile dövün. Özdeşene kadar buğday suyu vererek dövün. Ocaktan almaya yakın üzerine haşlanmış mercimeği de ekleyerek biraz daha dövün.
Keşkek iyice özdeşince servis tabağına alın. Üzerine başta hazırlamış olduğunuz tavuğu da yerleştirerek servis yapın. Sunumu ve tadı ile diğer keşkek tariflerinden farklı bir tarif...