* 1 adet karnabahar
* 1 soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 çorba k.domates salçası
* 4 havuç
* 200 gr.kıyma
* Sıvıyağ
* Tuz
* karabiber
Beşamel sosu için:
* 2 su b.süt
* 1 çorba k.un
* Muskat
* Tuz
* Karabiber
Üzeri için:
* kaşar peynir rendesi
Hazırlanışı :
İlk olarak karnabaharı haşlayın.
Diğer tarafta beşamel sosu hazırlayın. Bunun için unu sıvıyağda kavurun. Daha sonra üzerine sütü ekleyerek koyulaşmaya başlayınca üzerine karabiber ve muskatı ekleyin.
Daha sonra soğanı sıvıyağda kavurmaya başlayın. Daha sonra üzerine kıymayı ve salçayı da ekleyerek yarı kıvamda pişirin.
Haşladığınız karnabaharı fırın kabına çiçek çiçek ayırarak yerleştirin. Daha sonra üzerine haşlanmış havuçları yerleştirin. Üzerine kıymayı , beşamel sosu ve kaşar peyniri rendesini ekleyerek 180 derecelik fırında pişirin.