* 1 bütün tavuk
* Taze biberiye
* Mayonez
* Tane karabiber
* Tuz
Pilavı için:
* 2,5 su b. pirinç
* 1 su b. badem
* 1 su b. tane mısır
* 1 çorba k. tereyağı
* Sıvıyağ
* Tuz, su
Hazırlanışı :
1 bütün tavuğu fırın tepsisine alın.Tavuğu üzerine mayonez sürün.Tavuğun içine tuz ilave edin.Daha sonra tavuğun içine biberiye ve tane karabiber ilave edin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.Pilavı için tencereye tereyağını alın.
Üzerine sıvıyağ ilave edin.1 su bardağı badem ilave edin ve bademleri kavurun.Bademler kavrulduktan sonra üzerine 2.5 su bardağı pirinci ilave edin.Pirinç ile beraber tekrar kavurun.Daha sonra üzerine tane mısır ilave edin.Sıcak su ilave edip pilavı pişirin.Servis tabağına bademli pilavı alın.Üzerine bütün tavuğu ilave edin ve servis edin.