* Asma yaprağı
* 3 kuru soğan
* 1,5 su b. pirinç
* 2 çorba k. dolmalık fıstık
* 2 çorba k. kuş üzümü
* 1 tutam maydanoz
* 1 tutam dereotu
* 1 kase dondurulmuş vişne
* Tuz,karabiber,yenibahar
* Dolma baharı,kuru nane
* Zeytinyağı
* Tozşeker,limon,su
Hazırlanışı :
Tencereye zeytinyağını dökün.Üzerine 2 çorba kaşığı dolamalık fıstığı dökün ve kavurun.Daha sonra üzerine soğanları ilave edin ve soğanları kavurmaya devam edin. Sonrasında pirinci de ekleyerek kavurmaya devam edin. İyice kavrulunca1,5 su bardağı kadar su vererek pişmeye bırakın.
İç harcın ilk sıcaklığı çıkınca asma yapraklarının üzerine biraz iç harç bir de vişne tanesi koyarak sarın. Hepsini sarıp tencereye dizdikten sonra üzerine limon dilimleri dizerek zeytinyağı gezdirin. Üzerine bir tabak kapattıktan sonra üstünü geçecek kadar su ekleyerek kapağı kapalı pişmeye bırakın.