* 400 gr.kıyma
* 1 su b.bezelye
* 1 su b.haşlanmış havuç
* 1 soğan
* 1 yumurta
* 1 tutam maydanoz
* Taze kekik
* Tuz,karabiber
Üzeri için:
* kaşar peyniri
Sosu için:
* 1 kase mantar
* 2 diş sarımsak
* 2 domates
* 1 çorba k.domates salçası
* Sıvıyağ
* Tuz,karabiber
* Taze fesleğen
Hazırlanışı :
Köftesi için karıştırma kabına kıymayı alın. Üzerine soğan, bezelye, havuç, yumurta, maydanoz ve baharatları ekleyerek karıştırın. Bir süre yoğurduktan sonra kalpli kek kalıplarına doldurarak 10 dk. kadar 200 derecede pişirin. Daha sonra üzerine kaşar peynirlerini de ekleyerek tekrar fırına verin.
Bu sırada köftenin sosunu hazırlayın. Bunun için tavaya sıvıyağı alarak mantarı ince doğrayarak sıvıyağda kavurun. Bir süre kavrulunca üzerine salça ve sarımsağı da ekleyin. Biraz kavrulduktan sonra üzerine küp doğranmış domatesleri ve fesleğeni de ekleyerek kavurmaya devam edin. İyice kavrulunca biraz sıcak su vererek kıvamını bulana kadar kaynatın.
Sos ve köfteler pişince sosu servis tabağının altına yayın. Üzerine köfteleri oturtarak servis yapın.