- 2 patates
- 2 domates
- 4 biber
- 400 gr.kuzu eti
- 1 soğan
- 1 çorba k.salça
- 2 çorba k.yoğurt
- tuz, karabiber
Pilavı için:
- 2 su b.pirinç
- 1 su b.et suyu
- tuz
- sıvıyağ
- su
Hazırlanışı :
Susuz yoğurt, salça, rendelenmiş soğan ve tuzu katıştırma kabına alıp iyice karıştırın. Kuzu etinden hazırlanmış bifteği iyice inceltin. Streç filmin üzerine eti yayın. Üzerine hazırlanmış soğanlı sosu sıvayın, tuzunu, baharatını ayarlayın. Daha sonra üzerine tekrar et, tekrar sos koyarak kat kat dizin. Bütün et ve sos bitince streçle sıkıca sararak mümkünse birkaç saat dolapta bekletin. Dolapta sertleştikten sonra incecik doğrayarak yüksek ateşte pişirin.
Dönerinizi sade pişirilmiş pilav, sotelenmiş domates, biber ve çıtır patates kızartması ile servis yapın.