- * 1.5 kg.yeşil domates
- * 2 çorba k.bulgur
- * 125 gr.kıyma
- * 1 soğan
- * 1 çorba k.biber salçası
- * 1 çorba k.domates salçası
- * tuz,karabiber
- * reyhan
- * sıvıyağ
- * su
Hazırlanışı :
İlk olarak yeşil domateslerin içini boşaltın. İç harcı için karıştırma kabına 125 gr.kıymayı alın.Üzerine 1 adet soğanı rendeleyin.Üzerine 2 çorba kaşığı bulgur 1 çorba kaşığı biber salçası,tuz ,karabiber ve reyhan ilave edip iç harcı karıştırın.Domateslerin içine kıymalı iç harçtan doldurun. Tencereye domates dolmasını dizin.Domateselerin boşaltığınız içlerini küp olarak kesin.Tavaya domateslerin içini alın ve üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ilave edip kaynatın.Sosu tenceredeki dolmaların üzerine boşaltın.Üzerine sıcak su verip dolmayı pişirin.