1. Alt 02-02-2009, 17:28 #1
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Malzemeler

    * 250 gram yaprak
    * 1 adet büyük soğan
    * 1 su bardağı pirinç
    * 1 su bardağı kaynamış su
    * 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    * 2 yemek kaşığı kuş üzümü
    * 1 tatlı kaşığı tarçın
    * 1 tatlı kaşığı yenibahar
    * 1 tatlı kaşığı nane
    * tuz
    * 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    * 1 yemek kaşığı limonsuyu

    Zeytinyağlı Yaprak Sarma
    Hazırlanışı


    1. Soğanlar küp küp doğranır.
    2. Tencerede 1 yemek kaşığı su ve zeytinyağı ile kapak kapalı vaziyette pişirilir.
    3. Suyunu çekince fıstıklar ilave edilir.
    4. Fıstıklar pembeleşince pirinçler ilave edilip 3 - 4 dakika kavrulur.
    5. Sıcak su ilave edildikten sonra kuş üzümü ve baharatlar eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
    6. İç hazırlandıktan sonra yapraklar 10 dakika sıcak suda haşlanır.
    7. Tencerenin dibi yaprak ile kaplanır.
    8. Yaprakların geniş tarafına br miktar iç konularak kenarlar üzerine gelecek şekilde kalanır ve yaprak sarılır.
    9. Sarmalar düzgüce tencereye dizilir.
    10. Sarmaların üzerini geçmeyecek kadar su ve limon suyu konulur.
    11. Biraz da zeytinyağı gezdirilir.
    12. Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dağılmamaları için kapatılır.
    13. Ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

  2. Alt 02-02-2009, 17:31 #2
    Ziyaretci
    Henna Mesajlar: n/a
    hıh bunu ben yaparım en güzel...bunu ve diğer sarma ve dolmaları.
    "parmaklarınızı yersiniz"
    deyimin yeri gelmişken.....

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.