* beyaz lahana
* 500 gram yağlı kıyma
* 1 adet büyük soğan
* 1 adet küçük domates
* 1 Türk kahvaesi fincan pirinç
* 3 yemek kaşığı domates salçası
* maydanoz
* nane
* karabiber
* tuz
Etli Lahana Sarması
Hazırlanışı
1. Lahana yaprakları 10 dakika az tuzlu suda haşlanır.
2. Soğan, domates, maydanoz, salça, nane, karabiber, tuz robotta çekilir.
3. Hazırlanan malzeme, pirinç ve kıyma karıştırılır.
4. Tencerenin dibi lahana yaprakları ile kaplanır.
5. Lahana yaprakları 3-4 cm. genişliğinde uzunlamasına şeritler halinde kesilir.
6. Uzun şeridin bir ucuna çaprazlamasına iç malzemeden konulur.
7. Üçgen olacak şekilde malzemenin üzerine katlanır.
8. Üçgen formu korunarak muska şeklinde katlanılır.
9. Sarmalar düzgüce tencereye dizilir.
10. Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dağılmamaları için kapatılır.
11. Tabağın üzerine taşacak kadar su konulunup ağır ateşte pişirilir.