malzemeler:

* 1kg dolmalık kabak
* 350g veya 500g kıyma
* 2 orta boy kuru soğan
* 1 çay bardağı pirinç
* yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
* 1 çay bardağı doğranmış maydanoz
* tuz
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 domates
* suyu için: 1 su bardağı kaynamış su + 1 tatlı kaşığı domates salçası
* üzerine: sarımsaklı yoğurt + dereotu

hazırlanması:

1. kabaklar ve domatesler dışında kalan malzemeleri karıştırarak dolmalık iç hazırlayın.

2. domateslerin kabuklarını soyup yarım daireler şeklinde doğrayın.

3. kabakların kabuklarını kazıyıp içlerini oyun. 2 parmak genişliğinde, halka şeklinde kesin.

4. halkalara hazırladığınız içi doldurup tepsiye dizin. üzerlerine domates kapatın. 1 su bardağı kaynamış suyu ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin. kabaklar yumuşayana kadar, fazla hararetli olmayan ateşte pişirin.

5. pişince tabaklara alıp sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis yapın.