![]() |
Kabak dolmasi malzemeler: * 1kg dolmalık kabak * 350g veya 500g kıyma * 2 orta boy kuru soğan * 1 çay bardağı pirinç * yarım çay bardağı sızma zeytinyağı * 1 çay bardağı doğranmış maydanoz * tuz * 1 tatlı kaşığı karabiber * 1 yemek kaşığı domates salçası * 2 domates * suyu için: 1 su bardağı kaynamış su + 1 tatlı kaşığı domates salçası * üzerine: sarımsaklı yoğurt + dereotu hazırlanması: 1. kabaklar ve domatesler dışında kalan malzemeleri karıştırarak dolmalık iç hazırlayın. 2. domateslerin kabuklarını soyup yarım daireler şeklinde doğrayın. 3. kabakların kabuklarını kazıyıp içlerini oyun. 2 parmak genişliğinde, halka şeklinde kesin. 4. halkalara hazırladığınız içi doldurup tepsiye dizin. üzerlerine domates kapatın. 1 su bardağı kaynamış suyu ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin. kabaklar yumuşayana kadar, fazla hararetli olmayan ateşte pişirin. 5. pişince tabaklara alıp sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:15 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük