Bu yemeğin belirli bir adı ve tarifi yok aslında, tamamen doğaçlama. Evde olan malzemelerle sevdiğim tatları harmanlamaya çalıştım sonuçta patlıcan sevmeyen eşimin ve et sevmeyen benim iştahla yediğimiz bir yemek çıktı ortaya. Malzemeleri kendi yaptığım ölçülerle yazıyorum ama siz damak tadınıza göre istediklerinizi artırabilir ve azaltabilirsiniz. Tarifin uzunluğuna bakıp korkmayın, korksanızda uğraştığınıza değeceğine eminim . Bu tarifi en kısa zamanda tavuk etiyle ile deneyeceğim sanırım daha lezzetli olacak.
Malzemeler:

  • 3 Adet orta boy patlıcan
  • 2 Adet orta boy kuru soğan
  • 200 gr dana veya kuzu eti (hangisini isterseniz kullanabilirsiniz hatta tavuk bile)
  • 3 Adet büyük boy domates
  • 1 Kaşık domates salçası
  • 1 Kaşık biber salçası
  • Tereyağı
  • Sıvıyağ (patlıcanı kızartmak için)
  • 2 Su bardağı kaşar peyniri rendesi (fırın kabının boyutuyla ilgili)
  • 4 Diş sarmısak
  • Kekik,kimyon,karabiber,tuz
Hazırlanışı:

Patlıcanların kabuklarını tamamen veya alacalı olarak soyarak çok ince olmamak şartıyla yuvarlak olarak doğrayın ve tuzlu suda yarım saat bekletin.
Patlicanli Et yemegi Patlicanli Et yemegi Patlicanli Et yemegi
Etleri jülyen olarak kesin (yani ince uzun şekilde).
Soğanları ve domatesleri küp küp doğrayın.
Etleri bir kaşık tereyağında soteleyin ve suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun ayrı bir yerde soğanları karamelize oluncaya kadar bir kaşık tereyağı ile kavurun, üzerine domatesleri ekleyin bir süre karıştırarak pişirin.
Etleri ve soğan, domates karışımını aynı kapta birleştirin.
Biber ve domates salçasını bir bardak (bu etin cinsine bağlı olarak değişir,gerekirse daha fazla ekleyin) sıcak suda eritip kekik, kimyon ve karabiber ekleyerek salça eriyinceye kadar karıştırıp etlerin üzerine dökün ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin . Ben etlerin pişmesini bekleyecek zamanım olmadığı için 15 dk kadar düdüklü tencerede pişirdim.
Patlicanli Et yemegi
Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanların suyunu elinizle sıkın ve kızgın yağda kızartıp, kağıt havluda fazla yağlarının süzülmesini bekleyin.
Etler pişince kızarttığınız patlıcanları ekleyerek 5 dakika daha kısık ateşte pişirin, çok az su kalmış olmasına dikkat edin.
Patlicanli Et yemegi Patlicanli Et yemegi
Bu arada fırınınızı 200 dereceye ayarlayın.
Karışımı bir fırın kabına alın ve fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
Üzerine bir katman oluşturacak kadar kaşar peyniri rendesini ekleyin ve kaşarlar eriyince fırından çıkartın ve sıcakken servis yapın.