Çocuklar için hazırlayacaksanız, bir aluminyum folyo ile sandivç gibi sarıp öyle servis yapabilirsiniz.
İçine koyacağınız malzemeleri isteğinize göre değiştirebilirsiniz ama pane harcı ile fırında pişen kabak ve patlıcanın tadı, yemeklerinde olduğundan çok farklı oluyor, bu sebzeleri yemeyenlere yedirmek için iyi bir yöntem olabilir.
Malzemeler:
- 8 Adet tavuk fileto
- 1 Patlıcan
- 1 Kabak
- Kaşar peyniri veya hellim peyniri
- Pane harcı veya galeta unu
- Sıvı yağ
Sebzeleri çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde, yuvarlak olarak doğrayın, iki taraflarını da pane harcıyla kaplayıp, hafifçe yağladığını borcama dizip,fırında pişirin. İsterseniz yağsız tavada da pişirebilirsiniz.
Kaşar peynirlerini istediğiniz öçlüde ama fazla ince olmayacak şekilde doğrayın.
Yıkadığınız tavukların iki tarafını da pane harcına bulayın.
Borcama veya fırın tepsisine önce tavuk dilimlerini dizin, üzerlerine sırayla kabakları, patlıcanları ve peynirleri de dizin ve üzerine bir dilim tavuk kapatın.
200 dereceye ısıtılmış fırında tavuklar kızarıncaya kadar pişirin.
Ilık olarak servis yapın.