Eminönü’den “geçerken” aldığım şeylerden biri de bu kiremit güveç kabı oldu. Bu kaplarda pişirilen yemeklerin tatlarının daha hoş ve değişik olduğunu duymuştum ama hiç deneme fırsatım olmamıştı. Etle aram pek iyi olmadığı için ben de tavukla ilk denememi yaptım, kesinlikle tat inanılmaz değişik ve çok güzel oluyor. Sürekli yaptığınız tavuk yemeklerinden sıkıldıysanız, bu sizin için bir alternatif olabilir. Kap oldukça ucuz 4,5 Ytl. İçine koyacağınız malzemeleri damak tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz, ben evde olanları kullandım.
Malzemeler:

  • 2 Adet Piliç fileto
  • 2 Adet kırmızı biber (ben közlenmiş kullandım)
  • 10 Adet mantar
  • 10 Adet arpacık soğan
  • 2 Adet domates
  • Kekik, nane, tuz
  • 1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)
Hazırlanışı:

Tavukları küp küp doğrayın.
Mantarların kabuklarını soyun ve doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Biberleri közlediyseniz (üzerine fırça ile sıvı yağ sürüp, fırında yüksek ısıda yapabilirsiniz) kalın kalın, çiğ doğrayacaksanız ince ince doğrayın (çekirdekleri çıkartmayı unutmayın)
En alta tavukları, üzerine mantar ve kırmızı biberi yerleştirin. Malzemeleri dizerken üzerlerine tuz ve baharat serpin.
Kiremitte Tavuk Kiremitte Tavuk Kiremitte Tavuk
En üste domatesleri döşeyin ve üzerlerine arpacık soğanları dizin.
200 derece fırında pişirin. En üste koyduğunuz arpacık soğanlar iyice yumuşadığında yemeğiniz pişmiştir.
Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve peynir eriyinceye fırından çıkartın.
Sıcak olarak, yanında pilav ve ayran ile servis yapabilirsiniz.