(3 kişilik)
* 1 buçuk su bardağı pirinç
* 2 su bardağı sıcak su (pirincinizin cinsine göre çektiği su değişebilir)
* 2 yemek kaşığı (50 gr) margarin veya yarım çay bardağı sıvı yağ
* 1 buçuk su bardağı haşlanmış nohut
* tavuk bulyon, tuz
Yapılışı:
(Vaktiniz varsa pirinci bir saat önceden sıcak ve tuzlu su ile ıslatın, ancak bu pirincin çektiği suyu etkileyebilir, bu pirincin cinsiyle yakından alakalı bir durum.)
Tencerede yağı kızdırın, iyice yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin ve pirinçler şeffaf bir renk alıncaya kadar kavurun, bu arada tavuk bulyon ekleyecekseniz topaklanmasını önlemek için önceden sıcak su ile ezin ve şeffaf renk alan pirinçlerin üzerine nohutlarla birlikte ekleyin.
Önce 1 dakika kadar açık ateşte kaynatın ve hemen ocağı kısın, tuzunu ilave edin. Pişme esnasında pilavı karıştırmak için kaşık kullanmak yerine tenceriyi sallayarak karıştırmanız pirinçlerin birbirine yapışmasını önleyecektir. Pirinçler suyunu çekip uzayınca üzerine kağıt havlu örtün ve kapağını kapatıp demlenmeye bırakın. Pirinçler istediğinizden diri kaldıysa yeteri kadar sıcak su ekleyerek biraz daha pişirebilirsiniz.