Malzeme konusunda birkaç tavsiye: Sadece beyaz peynir,kaşar peyniri, dereotu ve maydonozla yapabilirsiniz yada sosis, sucuk, maydonoz ve bir tatlı kaşığı salça yada evde ne varsa…
Malzemeler:
( 2 kişilik)
- 2 Adet yumurta
- 2 Kaşık un
- 1 Çay kaşığı kabartma tozu veya karbonat
- 2 Yemek kaşığı doğranmış siyah zeytin
- 2 Yemek kaşığı doğranmış yeşil zeytin
- 2 Yemek kaşığı beyaz peynir
- 1 Yemek kaşığı yoğurt
- 1 Yemek kaşığı sıvı yağ
- Küp küp doğranmış kaşar peyniri
- Maydonoz
- Dereotu
- Tuz, kırmızı biber, nane, kekik
Beyaz peynir ve yumurtaları iyice çırpın, diğer malzemeleri ekleyin ve homojen bir karışım elde edinceye kadar karıştırın, tavayı çok az miktarda sıvı yağ ile yağlayın, kısık ateşte biraz ısıtın ve hazırladığınız karışımı tavaya dökerek, pişirmeye başlayın, kızarıp kızarmadığını anlamak için spatula yardımı ile altını kaldırarak bakabilirsiniz, altı iyice kızarınca diğer tarafını çevirmek daha kolay olacaktır, spatula yardımı ile diğer tarafınıda çevirip, nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.