4 adet haslanmis patates
1 adet haslanmis havuc
1 kase yogurt
1 kasik mayonez
1 tatli kasigi domates salcasi
4 dis sarimsak
tuz,
2 cay kasigi nane,
1 cay kasigi dovulmus pul biber
1 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi siviyag
Bir tutam maydanoz
HAZIRLANISI
Haslanmis patatesler ile . havuc sicak sicak soyulur ve salata yapar gibi dogranir.Tuzlanarak derin bir servis tabagina yerlestirilir. Yogurt,
mayonez ve tuzla dovulmus sarimsak iyice karistirilir. Bu karisima nane ve pul biber eklenerek patates ve havuclarin uzerine dokulur, fakat karistirilmaz. Diger yanda eritilen yagin icine siviyag ve salca konarak pisirilir. Yogurtlu karisimin uzerine sekilli olarak kasikla dokulur. Maydanozla suslenip hemen servis yapilir.