MALZEME:
Makarna 1 paket Su 10 su bardağı
Tereyağı 3 yemek kaşığı Çiçek yağı 1 yemek kaşığı
Süt 2 1/2 su bardağı Yumurta 3 adet
Kaşar peyniri 1 su bardağı Tuz
YAPILIŞI:
1. Bir tencereye su konur, bir yemek kaşığı çiçek yağı ve tuz ilave edilir, kaynatılır. 2. Su kaynadığında çubuk makarna kırılmadan konur, pişirilir, süzülür ve 2 kez soğuk sudan geçirilir. 3. Makarna tekrar tencereye alınır, rendelenmiş kaşar, tuz, kara biber ve yağ eritilip dökülür, iyice karıştırılır. Bu malzemeler bir tepsiye yerleştirilir. 4. Ayrı bir kapta yumurtalar iyice çırpılır, süt ilave edilir, tekrar çırpılır, tepsiye yerleştirilen makarnanın üzerine dökülür. 5. Tepsi fırına konur, üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir, dört köşe ya da baklava dilimi şeklinde kesilerek servis yapılır.