![]() |
Fırında makarna FIRINDA MAKARNA MALZEME: Makarna 1 paket Su 10 su bardağı Tereyağı 3 yemek kaşığı Çiçek yağı 1 yemek kaşığı Süt 2 1/2 su bardağı Yumurta 3 adet Kaşar peyniri 1 su bardağı Tuz YAPILIŞI: 1. Bir tencereye su konur, bir yemek kaşığı çiçek yağı ve tuz ilave edilir, kaynatılır. 2. Su kaynadığında çubuk makarna kırılmadan konur, pişirilir, süzülür ve 2 kez soğuk sudan geçirilir. 3. Makarna tekrar tencereye alınır, rendelenmiş kaşar, tuz, kara biber ve yağ eritilip dökülür, iyice karıştırılır. Bu malzemeler bir tepsiye yerleştirilir. 4. Ayrı bir kapta yumurtalar iyice çırpılır, süt ilave edilir, tekrar çırpılır, tepsiye yerleştirilen makarnanın üzerine dökülür. 5. Tepsi fırına konur, üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir, dört köşe ya da baklava dilimi şeklinde kesilerek servis yapılır. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:06 . |
2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük