Microsoft Visual Studio 2005 web tabanlı yazlım geliştiriciler için hazırladığı Visual Web Developer Express ‘i ASP.NET platformu altında VB.NET ve C#.NET dilleri ile web tabanlı projeler geliştirebilirsiniz. Visual Web Developer Express’ i yüklemek için indir xvwdsetup.exe yi indirmelisiniz. (2.82 MB). Visual Web Developer Express’i çalıştırabilmek için sisteminiz de NET Framework 2.0 ve MS Internet Explorer 5 ve üstü yüklü olması gerekiyor aynı zaman yükleme aracı framework’ü bilgisayarınıza indirecektir.
Şimdi adım adım Visual Web Developer Express kurulumuna geçelim..
İlk olarak programı çalıştırın isterseniz yükleme bilgilerinizi Microsoft’a gönderebilirisiniz. “NEXT” ile bir sonraki adıma geçiniz
Kullanıcı sözleşmesini onaylayıp, “NEXT” ile bir sonraki adıma geçiniz.
İsteğe bağlı olaral MSDN kütüphaneleri ve SQL server’i indirebilirsiniz. ,
Microsoft MSDN 2005 Express Edition 248 MB
Microsoft SQL Server 55 MB
“NEXT” ile bir sonraki adıma geçiniz.
Yüklenecek dizini belirleyin, “NEXT” ile bir sonraki adıma geçiniz.
Yükleme işlemi başlayacak bitinceye kadar bekleyiniz !!
Yükleme işlemi bitince istediğiniz bileşenler ve programlar bilgisayarınıza kurulacak.
Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra, Windows Update sitesine ve mutlaka Visual Web Developer Express’i kayıt ediniz Pasaport hesabınızla ilgi hesabı açıp serial numarasını alabilirsiniz.
Adım adım Visual Web Developer Express kurulumu
Microsoft Visual Studio 2005 web tabanlı yazlım geliştiriciler için hazırladığı Visual Web Developer Express ‘i ASP.NET platformu altında VB.NET ve C#.NET dilleri ile web tabanlı projeler geliştirebilirsiniz. Visual Web Developer Express’ i yüklemek için indir xvwdsetup.exe yi indirmelisiniz. (2.82 MB). Visual Web Developer Express’i çalıştırabilmek için sisteminiz de NET Framework 2.0 ve MS Internet Explorer 5 ve üstü yüklü olması gerekiyor aynı zaman yükleme aracı framework’ü bilgisayarınıza indirecektir.
Şimdi adım adım Visual Web Developer Express kurulumuna geçelim..
İlk olarak programı çalıştırın isterseniz yükleme bilgilerinizi Microsoft’a gönderebilirisiniz. “NEXT” ile bir sonraki adıma geçiniz
Kullanıcı sözleşmesini onaylayıp, “NEXT” ile bir sonraki adıma geçiniz.
İsteğe bağlı olaral MSDN kütüphaneleri ve SQL server’i indirebilirsiniz. ,
Microsoft MSDN 2005 Express Edition 248 MB
Microsoft SQL Server 55 MB
“NEXT” ile bir sonraki adıma geçiniz.
Yüklenecek dizini belirleyin, “NEXT” ile bir sonraki adıma geçiniz.
Yükleme işlemi başlayacak bitinceye kadar bekleyiniz !!
Yükleme işlemi bitince istediğiniz bileşenler ve programlar bilgisayarınıza kurulacak.
Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra, Windows Update sitesine ve mutlaka Visual Web Developer Express’i kayıt ediniz Pasaport hesabınızla ilgi hesabı açıp serial numarasını alabilirsiniz.
devam.......[/quote]
[quote=TürKReiS;33623]ilk uygulamamızda merhaba diyelim
Visual Web Developer Express’i açın FILE Menüsünden NEW WEB SITES ‘i seçin
Karşınıza çıkan ekrandan ASP.NET Web Site Dosya tipini seçin Web sitenin fiziksel yolunu ve uygulama da kullanılacak programlama dili seçiniz.
Döngü içerisin de Merhaba blog.hostbul.net yazarak kodumuzu hazırladık
DEBUG menüsün den START DEBUGGING veya F5 tuşuna basınız..
Kısa uygulamamıza web.config dosyamızı da ekleyim OK tuşuna basın
alıntıdır