MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Yazılı ve Görsel Anlatımlar (https://www.muhakeme.net/forum/yazili-ve-gorsel-anlatimlar/)
-   -   Tpi Uzantılı Dosyaları Jpg veya Jpeg Yapma (https://www.muhakeme.net/forum/yazili-ve-gorsel-anlatimlar/100993-tpi-uzantili-dosyalari-jpg-veya-jpeg-yapma.html)

safinaz 03-11-2012 21:13

Tpi Uzantılı Dosyaları Jpg veya Jpeg Yapma

Bu uzantılı dosyaları çevirebileceğiniz hiçbir program yoktur.
Bende çok araştırdım ancak 2 yolu var.
1.Yolu

Herhangi bir klasörü açıyoruz.Üstte araçlar sekmesinden Klasör seçenekleri-görünüm sekmesini açıyoruz.
Ordaki Bilinen Dosya Türleri İçin Uzantıları Gizle seçeneğindeki tiki kaldırıyoruz.
Böylelikle tüm uzantıalr görünür olur.Tpi uzantılı dosyayı sağ tıklayıp ad değiştir ya da yeniden adlandır diyoruz ve ad verip uzantısını jpg veya jpeg yapıyoruz.

Şimdi istediğimiz türden dosyaya dönüşür ancak içeriği göstermez.

2.Yolu

Tpi uzantılı dosyadaki resmin üzerindeyken print screen yapıyoruz.Ve paint programına yapıştırıyoruz.Bu dosya yine jpg olmaz ve çoğu yerde işimize yaramaz.

Bu dosyayı yani fotoyu facebooka yükledikten sonra ordan indiriyoruz ve işte jpg uzantılı dosya :)
Başka yerde çözümü yoktur ve başkada çözümü yoktur ;)

alptraum 03-11-2012 21:50

→ Tpi Uzantılı Dosyaları Jpg veya Jpeg Yapma

Bir tane TPI formatli resim eklersen farkli yollar ile dönüsümü saglayabilirim.

safinaz 03-11-2012 21:59

Alıntı:

alptraum´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 140005)
Bir tane TPI formatli resim eklersen farkli yollar ile dönüsümü saglayabilirim.

Forum kabul etmiyor.Geçersiz dosya tipi diyor.

alptraum 03-12-2012 00:01

Tamam rar ya da zip icerisine al resmi sonra eklenti ekleden ekle

safinaz 03-12-2012 10:56

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Ekledim.

alptraum 03-12-2012 23:37

Bu eklentideki TPI formatli dosyada bozukluk yok degil mi? Lakin ben biraz ugrastim fakat resmi de hicbir sekilde görüntüleyeemdim

safinaz 03-12-2012 23:46

Alıntı:

alptraum´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 140048)
Bu eklentideki TPI formatli dosyada bozukluk yok degil mi? Lakin ben biraz ugrastim fakat resmi de hicbir sekilde görüntüleyeemdim

Hayır bozukluk yok.Bu resmi ancak tpi uzantısını veren programla açabilirsin.Onun dışında açılmadığından bir anlamı yok.Bu yüzden çok araştırdım ve benim verdiğim 2.yoldan başka çözüm yok ve bu kesin çözümüde benden başka kimse bulamamış :)

Misafir 01-12-2013 18:35

Paintte resmi istediğiniz gibi ayarlayın(kırpın yada ne isterseniz) sonra kaydetten farklı kaydet seçeneğinden JPEG seçerek işinizi halledebilirsiniz :)

Misafir 06-29-2013 00:35

arkadaşlar daha kolay bir çözümü bende var. MakeUp Pilot adlı programla tpi uzantılı dosyaları rahatlıkla görüntüleyebilirsiniz. Daha sonra klavyede bulunan Print Screen SysRq (ss) tuşuyla resmi kopyalamış olursunuz ve painte yapıştırdıktan sonra kırpın sonra Kaydet-Farklı kaydet seçeneğinden JPEG seçeneğini seçerek kaydedin. :)

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:06 .

2000- 2025
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük